#mehmetkaplan #michaelskråmo #debatt #svenskatjejer #måltavlor

Allmänt / Permalink / 0
 
 
Hur mår barnen och vem skyddar de? 
 
 
 
 
 
 
 
 
Många unga svenska tjejer lockas in i relationer med islamister och uppvaktningen är enligt tjejerna "utöver det vanliga". Männen finns på facebook, instagram; tinder och över hela sociala mediesfären. De får tjejerna att känna sig speciella och utvalda. 
 
"-Det går inte att göra slut" sade en tjej efter månader av intensivt umgänge. Bara under tiden vi talar ljuder mobiltelefonen hela tiden. -"Det är han säger hon och ser rädd ut". Vi kallar henne "Lina" och hon bor i svensk småstad. Killen hon dejtat är rättrogen och får inte ta med sig flickvännen hem. Han "predikar" ur koranen ibland och hon har märkt av förändring. Hans "gulliga" uppvaktning med blommor och sex dygnet runt har förändrats till gliringar och han skrämmer henne lite. En gång när de bråde gjorde hon slut och då tog han spryptag på henne.
 
"Malin" berättar om en kille som visat henne ett vapen han har hemma. Då hade de känt varandra i fem månader. Han är "betryggande" och "skrämmande" på samma gång. Hon vill göra slut men vågar inte. För fyra måndader sen tvingades hon bryta med sin familj.
 
Flera berättelser kommer fram och vi ser ett oerhört farligt och växande problem. De svenska tjejerna gillar inte svenska killar och berättar samstämmigt att "svenska killar är snåla och likgiltiga", slutcitat.
Det bådar inte gott. Vi frågar om någon av de erbjudits att åka med ned till exempelvis Syrien eller annat land. En av tjejerna berättar också att hennes kille senast för en vecka sen börjat tala med henne om att "återvända till hemlandet". Han är nedlåtande mot svenskar och allt som har med väst att göra. Hon är rädd men har inte vågat säga att hon inte vill följa med honom. 
 
Tjejerna måste få vara anonyma av säkerhetsskäl. 
 
 

22-årige Tishko Ahmed Shabaz häktad för mord på Wilma Andersson

Från ungdomen i Falkenberg till döden i Syrien

Amanda Gonzalez konverterade till islam under ungdomen i Falkenberg. Så har hennes far, Patricio Galvez, berättat om sin döda dotter, vars sju barn han nu försöker få hem från det syriska lägret. Var det alltså här hennes väg började, den som ledde till beslutet att bege sig till IS i Syrien med barn och make?
 
 
 
De sju barnen är i Sverige och dotter och svärson döda. Vad driver Skråmos svärmor? Hur farlig är hon för sina arma barnbarn som saknar mor och far? Hon gör att misstankar mot "alla muslimer" väcks genom sitt beteende. 
 
 
 
 
Till top