Förhör med Tishko Ahmed om Wilma som han träffade när hon bara var 15 år!

Allmänt / Permalink / 0
 
Hundratals liknande berättelser om naiva tjejer som inlett relation med hårt uppvaktande killar från andra länder har sköljt över många av oss under flera år. Eller vad sägs om femton tal unga tjejer i 16-19 års åldern som bara för ett halvår sen satt och berättade att "-svenska killar är så mesiga" och därmed enbart såg fram emot den mer aggressiva uppvaktningen med otaliga sms och kärleksbetygelser från killar som inte "ger upp så lätt", slutcitat. Man vägrar se och förstå farorna. Förälskelsen vet vi är oerhört intensiv och förkastlig. Med tanke på att hjärnan inte vuxit färdig förrän vid 25 års ålder är känslorna "all over the place".
 
 
Och att inte få "prata om det" skakar förstås grogrund för ännu fler våldsamheter mot unga kvinnor. Svartsjuka, drama, äganderätt och stenhård kontroll kan i första anblicken se ut som "omsorg". Tjejen som aldrig blivit uppvaktad förut kan tro att killens intresse betyder att hon "är någon". Att han frågar var hon är och med vem tror man är "intresse".
 
Och så börjar många killar med sned kvinnosyn hemifrån att kontrollera flickvännen. Han frågar var hon är för att kunna kolla upp det. Och umgås hon med någon killkompis är han direkt ett hot som ska "besegras". Den primitiva mannen ser "sin" kvinna likt en ägodel som han äger och förvaltar över.
 
Jag har på mycket nära håll sett det här slags "spel" och vet hur snabbt det går för en naiv flicka att låter sig övertalas tillika övertygas om att "han" är den enda i hela världen som förstår henne och vill hennes bästa.
Psykiatrin som förut gått ut och varnat för den här sortens män i vårt land har tystnat bara för att männen har ett annat ursprung än det svenska.
 
Och hade Wilmas föräldrar direkt agerat när de märkte att något var fel kanske de kunnat göra något men det är inte säkert. En förälskad hjärntvättad flicka eller kvinna (även män råkar ut för detta förstås) vägrar lyssna. Pojkvännen har redan fått henne att avsky nära och kära. Han är hennes "allt". I Wilmas fall slutade det med mord och brott mot griftefrid. Vi behöver definitivt "igår" debattera och lyfta detta innan nästa offer faller för den sortens kontrollerande män som ser kvinnor underlägsna mannen. 
 
Det krävs att man lär pojkar redan i två-tre årsåldern att behandla andra med respekt och vice versa förstås. När barnet kommit upp i fem-sex års åldern har han redan börjat uppfatta åt vilket håll han ska gå. Och parallellt måste vi förstås fostra flickor att inte bli offer för varken pojkar eller sina egna romantiska sagoberättelser. 
 
Wilma Andersson blev 17 år.
 
Uddevalla tingsrätt dömde Tiskho Ahmed till livstids fängelse och brott mot griftefriden. Den viktigaste bevisningen mot Ahmed var att Wilmas huvud återfanns i hans garderob i en resväska.
 
 
❤ Swish 0700460941 - Jag granskar makten, delar med mig av kunskaper och erfarenheter. Jobbar ständigt med att avslöja oegentligheter. Stötta gärna mitt dagliga arbete. Tack på förhand och Gud Välsigne Dig! 🙏
 
 


Till top