Jag var inte judinna och fick därför inte hålla någon manifestation mot antisemitism i Malmö 2012!

Allmänt / Permalink / 0
 Här fick jag lagat mina stövlar och skor på bästa sätt. Sen fick jag lyssna på Jiddish songs också. Butiksinnehavaren berättade för mig och min dotter om attacker mot affären, som inte längre finns kvar på "möllan".
 
 
Jag skulle ljuga om jag inte sade att jag blev häpen, besviken; ledsen och arg över att någon Annika i Stockholm förbjöd mig mer eller mindre att vara initiativtagare till en manifestation i Malmö September 2012 mot antisemitism. Härskarteknik känner jag igen när jag hör och ser den. Någon Tobias och jag pratade i flera timmar och han var vänlig men påstod att han tyvärr inte kunde komma till Skåne den dagen, vilket ju var helt okej och han gav mig annan viktig information.
 
 
Judah diskuterade med Dror Feiler 12 September 2012 som bara var arg hela tiden och spottade när han pratade 🤣 Sånt biter inte på mig. Mattias Gardell var också där och han hade i alla fall humor. Så när jag gjorde "kaninöron" bakom honom tog han inte alls illa upp. Man måste lätta upp stämningen förstår ni väl. Och jag hatar aldrig människor. Drors mor stod avaktande bakom sin son.
 
Och i Oktober gick den "riktiga" manifestationen av stapeln och det markerades att man minsann också (då) visade solidaritet med judar i Malmö. 
 
Jag träffade en judisk skomakare (lagade mina skor och stövlar) vid Möllevångstorget i Malmö för många år sen. Mötet glömmer jag aldrig. Kom in i hans "allt-i-allo-shop" och hörde jiddish musik, vilket är "my cup of tea". Och jag frågade honom om han sålde "kassetter" eller så men det gjorde han tyvärr inte. Däremot gav han mig flera tips på var jag kunde hitta sådana slags låtar på nätet.
 
Den judiske affärsinnehavaren berättade också om angrepp mot affären och det kom in ytterligare en judisk man som påstod att skomakaren "överdrev". Den mannen förnekade några som helst antismitiska tongångar i den skånska staden. Så där stod vi och diskuterade för fulla muggar. Och rabbinen samt många andra judar i Malmö kan ju berätta hur det stått och står till med den saken.
 
Det hjälper inte att blunda och tysta ned sanningen. "En svensk tiger" har bidragit menar jag till tystnad för fler än bara oss svenskar. Och det är också illavarslande att det förekommer judar som inte släpper in folk som vill bekämpa antisemitism fast de inte själva har judisk bakgrund. Och jag har varit tyst i åtta år av rädsla för att spä på någon slags antisemitism. Men bara sanningen sätter oss fria, eller hur? Judar är olika punkt.
 
Man får och ska inte klumpa ihop människor och döma alla över en kam. Det förekommer förstås en del mindre vänliga själar där och i alla grupperingar. Och att undertecknad inte "fick" bekämpa antisemitism i vårt land p.g.a att jag inte uppvisade någon judisk identitet menar jag är också det fördomsfullt och inte vägen att gå.
 

 Året var 2010 eller 2011. Och 2014 på besök i Prag utanför staden i Terezin och vid Förintelselägret Theresienstadt fick jag så äntligen tag i en cd skiva med Yiddish song. Inne i Prag fann jag ytterligare en.
 
 

Manifestation mot antisemitism – i solidaritet med Malmös judar

Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA), Judiska församlingen i Stockholm och Annika Hernroth-Rothstein arrangerar en manifestation mot antisemitism – i solidaritet med Malmös judar.

Plats: Raoul Wallenbergs Torg, Stockholm.
Dag/tid: Söndag 7 oktober kl 13.

Talare är:
Willy Silberstein, ordförande i Svenska kommittén mot antisemitism
Lena Posner-Körösi
Mona Sahlin
Erik Ullenhag
Dilsa Demirbag-Sten
Fredrik Federley

 
 
Men då jag i mitt (❤) hjärta sen treårsåldern burit med mig Annie Frank och hela Förintelsen och Gud lagt kampen mot antisemitism i just hjärtat så förstod jag inte arrogansen som mötte mig. Vidare skulle just hon i Stockholm hålla kontakterna med Israel", slutcitat. Vadå Israel?
 
Jag ville bara markera att det inte är och var okej med antisemtism mot någon i Malmö, som ju faktiskt ligger i Sverige och berör hela landet.
 
Och vad visste och vet den där Annika om mitt ursprung 🤔 Hon verkade vilja ligga bra till hos somliga och få uppmärksamheten på sig, vilket inte var fallet med och hos mig. För mig är kampen mot antisemitism så mycket viktigare än att bara några få utvalda judar i Stockholm ensamma ska bekämpa hatet med hjälp av "rätta kontakter". För oavsett varifrån man härstammar så måste hatet angripas från flera håll. Jag menar att allt hat måste motarbetas av så många det bara går, punkt. 
 
Men det blev "kalla handen" nästan överallt förutom hos en judisk man som åtminstone dök upp i Malmö tillsammans med några kristna. Sen vidrörde jag en het potatis då jag också sade att antisemitism inte enkom förekommit och förekom från nazistiskt håll.
 
Då ni....snacka om mordhot! I min värld möter man inte hat med fördomar och hatiska uttryck. Och när man nu påstår att nya antisemitiska vindar blåser upp är det igen idé att ta några initiativ mot antisemitismen om man inte är judinna eller jude enligt "chefen" i Stockholm. Jag kommer dock aldrig att tillåta antisemitism eller annat hat få fotfäste i min kropp och själ eller hjärta. No way!
 
Allt förakt, fördomar; hat och våld is NOT my cup of tea. Jag tror nämligen inte på hat som recept mot just h-a-t. Däremot avskyr jag orättfärdighet men aldrig människor av kött och blod. Mitt eget blod då? Tja jag är frälst dvs Jesus troende sen 31 år. Innan dess var jag "religiös".
 
Och hur med släktkrönikan? Jag frågade min käre (avlidne) morfars bror (avliden även han) Torbjörn för flera år sen om det fanns judar i vår släkt då jag hade hört det. Men fick inget svar. Han släktforskade nämligen på Rippe sidan och way back var de/vi flamlänningar och även valoner. All kontakt mellan oss upphörde efter den frågeställningen. Nåväl. Jag är Madeleine och det räcker bra så.
 
Madeleine - profeten 
 
❤ Swish 0700460941 - Jag granskar makten, delar med mig av kunskaper och erfarenheter. Jobbar ständigt med att avslöja oegentligheter. Stötta gärna mitt dagliga arbete. Tack på förhand och Gud Välsigne Dig! 🙏
 
Till top