Är prideflaggan obligatorisk samt inskriven i grundlagen och vad har vi i så fall missat?

Allmänt / Permalink / 0
 
 
"SL har under flera år samarbetat med Stockholm Pride, och i år står de också med som en av huvudsponsorerna. Enligt avtal mellan kundföretagen och SL ska alla bussar prydas med regnbågsflaggan under Pride. 

– Det är inget beslut som företagen eller chauffören kan ta själva. Vi har bestämt att alla bussar ska ha flaggor".

 
Vad är tolerans? Att kräva sin rätt och aldrig själv behöva bli kränkt? Och vad med att den som säger sig vara tolerant blir intolerant mot oliktänkande? Att busschaufförer säger "fikus" om homosexuella talar emot deras förståelse för andra. Fast å andra sidan måste den "toleranta" tolerera att alla inte älskar honom eller henne. Jag vet som lever dagligen med intolerans mot min inre tro tillika övertygelse. Har vi haft folkomröstning över vilka fanor som ska klä bussar, stadshus; husfasader och dyl? Det luktar demokratur lång väg. Den som har flest inflyteserika vänner såsom politiker, journalister och högt uppsatta företagsledare "vinner" eller?
 
 
Jag är den första att bekämpa fördomar och hat. Det vet alla youtubelyssnare, läsare; vänner, släkt, familj, grannar och hela universum. Och att vara rättfärdig innebär också att man måste se saker ur olika perspektiv. Inte minst som försvare av homosexuellas rätt att älska vem de vill har jag mött så många underbara hbtq personer som haft spretande synsätt på både pride som fenomen och flaggan som den "ultimata symbolen" för "frihet".
 
Men när pridefanan blir "obligatorisk" har något parallellt skett som vi kanske inte såg komma. Inom gayrörelsen finns så många olika homosexuella män fast gissa om det är de stereotypa killarna som tar plats och rullas ut mattor för. Regnbågen är för det första en symbol för Guds förbund med människan. Så den snodde man faktiskt utan att fråga 😉 Och hur ofta hör man flator, transor eller andra sexuella minoriteter uttala sig 🤔
 
Men jag delar så gärna med mig. Dock har prideflaggan fått samma symboliska värde som vissa religiösa symboler och då tar frihetskämpen i mig över. Ingen ska tvingas bära varken fysiska kors, sjalar, flaggor eller andra ikoner, emblem eller beteckningar för att främja det ena framför det andra. 2020 är liksom här kära läsare och demokraturen måste ge vika en gång för alla. Tror någon på fullaste allvar att man genom tvångsanslutningar får människor att ge upp eventuella fördomar? Pride lyckades med god lobbyverksamhet befrämja sina egna positioner och det var väl okej men överallt i hela Sverige finns homofobi och hat mot homosexuella även om prideflaggorna vajar för vinden.
 
Och det blir en oönskad effekt med tvång. Ta bara alla tvångsäktenskap där "äktenskapet" är vimpeln utåt. Men Gud skapade inte äktenskapet för att tvinga folk att gifta sig. Det är ett högst frivilligt förbund mellan två älskande individer som av fri vilja väljer att ingå i en allians. 
 
Får man ha fördomar? Ja det måste vara tillåtet och det är upp till var och en att slå hål på de. Men vägen att gå är inte genom tvång. Om ni bara visste hur mycket kristofobi jag upplevt och upplever varje dag i vårt "fina" rike så skulle nog flera häpna åtminstone. Jag kan inte tvinga någon att tro oavsett om jag skulle klä fasader med Kristusbilder, bibelcitat och mig själv som trovärdigt vittne. 
 
Man kan därmed menar jag aldrig kräva av fria invidider att de sätter prideflaggor på bussar, husnockar, affärskomplex etc för att framstå som hbtq certifierade. Samma rätt som man har att vara heterosexuell och avstå hbtq aktivister har homosexuella och transpersoner möjlighet att själva klä sina företag, hem; bilar och vad man kan tänka sig med vad de vill.
 
Tvång är något man påtvingar andra mot deras vilja. Och homofobimotståndarna skjuter ovanför målet. Att vara minoritet har sina för och nackdelar. I know. Även om man bor i Sverige där socialstyrelsen "rekommenderar" en massa med jämna mellanrum behöver vi ge alla människor rätten att välja till prideflaggor och bort. "Fria val", remember.
 

Regnbågen

"Sedan sa Gud till Noa och hans söner: ”Jag upprättar nu ett förbund med er och era ättlingar och med alla levande varelser med er, alla fåglar och boskapsdjur och vilda djur, alla som kom ut ur arken. Jag ska upprätthålla mitt förbund med er och aldrig mer låta flodvattnen utplåna allt liv och fördärva jorden.”

Gud sa: ”Jag ska sätta ett tecken på förbundet mellan mig och er och alla levande varelser som är med er för alla kommande generationer: min regnbåge sätter jag bland molnen. Den ska vara tecknet för förbundet mellan mig och jorden. När jag sänder moln över jorden, kommer regnbågen att synas bland molnen, och jag ska komma ihåg mitt förbund med er och med varje levande varelse och aldrig mer låta vattnet övertäcka jorden och utplåna allt liv. När regnbågen är i skyn, ska jag komma ihåg det eviga förbundet mellan Gud och alla slags levande varelser på jorden.” Och Gud sa till Noa: ”Detta är tecknet på det förbund jag instiftat mellan mig och allt levande på jorden.”

1 Moseboken 9:8-17

 
Madeleine Moberg ✍
 
❤ Swish +46734141706 Jag granskar makten, delar med mig av kunskaper och erfarenheter. Jobbar ständigt med att avslöja oegentligheter. Stötta gärna mitt dagliga arbete, tack och Gud Välsigne Dig! 🙏
 
Till top