Domen -livstids fängelse och brott mot griftefriden för Tishko Ahmed slår Uddevalla tingsrätt fast. Ställt bortom allt rimligt tvivel som jag också sagt hela tiden!

Allmänt / Permalink / 0
Åklagaren kommenterar dom i Uddevalla
27.7.2020 14:05:07 | Åklagarmyndigheten

Uddevalla tingsrätt meddelade i dag dom i målet där en 23-årig man åtalats för mord och brott mot griftefrid. Mannen döms för mord och brott mot griftefrid mot den 17-åriga flickan. Påföljden bestäms till livstids fängelse. Förundersökningsledare, kammaråklagare Jim Westerberg, kommenterar domen.

– Jag kan konstatera att rätten delar vår bedömning och redan när rättegången avslutades bedömdes mannen vara skyldig. Han döms nu till lagens strängaste straff vilket vi yrkade på.

– Utredningen har pekat på flera försvårande moment. Bland annat är det frågan om ett allvarligt våldsbrott mot en ännu inte vuxen person och brottet ägde rum i kvinnans hem. Mannen har dessutom skändat kroppen i anslutning till gärningen vilket också är försvårande.

– Utredningen tog endast sex månader att slutföra vilket är ganska snabbt när det handlar om mord i den här omfattningen. Vi är mycket nöjda med att Nationellt forensiskt centrum prioriterat ärendet och jobbat hårt för att få fram provsvar som var nödvändiga. Utredande polis i ärendet har också gjort ett mycket bra arbete, säger Jim Westerberg.

Målnummer Uddevalla tingsrätt: B 3280-19

Kontakt

Förundersökningsledare, kammaråklagare Jim Westerberg är tillgänglig per telefon i dag kl. 14.15–14.45, 010-562 70 54.

 
 
Bilden har inget med texten att göra. 
 

"Tishko Ahmed, 23, döms till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla. 

Enligt tingsrätten är det ställt utom rimligt tvivel att han ”genom upprepat våld” berövat sin flickvän livet". TT

Tishko Ahmed döms också för brott mot griftefriden. 

Jag har nogsamt följt polisens arbete och skrev tidigit i ärendet att man arbetat mycket förtjänstfullt trots svåra omständigheter där exempelvis kroppen helt saknades och det tog flera dagar innan Wilma upptäcktes vara försvunnen. Polisen har aldrig gett upp utan arbetat intensivt för att lösa detta oerhört bestialiska mord på flickan. Huvudet på stackars Wilma som återfanns i Tishko Ashmeds lägenhet kanske inte varit där från begynnelsen. Han har med viss sannolikhet i desperation lagt det där efter att polisen besökte lägenheten första gången. Man beslöt att ta in tyska hundar för att finkamma bostaden och då upptäcktes blodspår av död Wilma i säng, golv och på bord. Vidare fann man då flickans kranium i Ahmeds garderob. Måtte nu anhöriga kunna få sörja sin dotter, syster, kusin och vän i frid.

Wilma Andersson blev bara 17 år 🙏

 
Till top