"En polis för alla" innebär strategiska anställningar för HBTQ personers lika rättigheter och möjligheter.

Allmänt / Permalink / 0
 

"En man i 50-årsåldern träffar en 16-årig pojke i centrala Stockholm som han fått kontakt med via en prostitutionsannons på internet.

Mannen betalar 3000 kronor för att inte bara ha sex med killen utan även spotta, slå och skendränka honom innan han tvingas lämna lägenheten med svåra smärtor.

Den unga pojken har sedan länge mått mycket dåligt och är djupt deprimerad. Han har flera gånger funderat på att ta sitt liv då han hatar sig själv och livet han lever". 

https://www.svt.se/opinion/samhallet-ser-mellan-fingrarna-pa-prostituerade-pojkar

 
Malmöpolis poserade under Pride förra året. 
Fotograf:Madeleine Moberg
 

"Polisen arbetar aktivt för att motverka diskriminering och verka för lika rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. Polismyndighetens arbete med likabehandling är en viktig del i polisens interna kulturutveckling samt en viktig del för att minska brottsligheten och öka tryggheten för alla i samhället.

Ordförande för Pride i region Stockholm, Frida Jarvald Svensson, menar att stöttande för HBTQ + personer som jobbar inom polisen är minst lika viktig som hur polisen bemöter medborgarna;

– Polisens medverkan i Pride visar både att polisen är till för alla och att alla är välkomna att arbeta inom polisen. När vi nu ska rekrytera och bli 10 000 fler till 2024 är det viktigt att vi också avspeglar samhällhet och den mångfald som finns där. Vi behöver visa att HBTQ+ personer inte bara är välkomna i kåren utan rent av nödvändiga för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag – att minsk brottsligheten och öka tryggheten i samhället.

I juni 2020 utsåg regeringen Polismyndigheten till en strategisk myndighet för HBTQ-personers lika rättigheter och möjligheter. I uppdraget ingår att identifiera och redovisa utvecklingsbehov, mål och aktiviteter som polisen genomför under 2020-2022".

  "Allas lika värde oavsett vem du är och varifrån du kommer". Privatbild: Pride Malmö 2019 fotograf: Madeleine Moberg

 

Vår granskning visar att kvaliteten är oerhört ojämn i Sverige vad gäller ingripandet mot homosexuella pedofiler som återses b la inom pride. Våra källor berättar b la att många homosexuella och bisexuella män jagar småpojkar via nätet och QX är en välbesökt sajt där olika män med varierande bakgrund i alla åldrar söker gossar.

Vi har t o m gått in och fått följa flera killar som inom 30 minuter fått enbart sexuella skamliga förslag av män i 25-75 års åldern. En del visar sig vara gifta, särbos och sambos. Även heterosexuella män söker unga pojkar för sexuella möten. Denna trafficing gör ingen något åt på allvar. Och trots att flera killar har bevisning mot pedofiler i kändissfären har ingen gripits. I ett fall hade polisen "tappat bort" bevisningen mot en välkänd gayman.

Sexköp av unga kvinnor däremot börjar bekämpas något. Bara i år har flera kända manliga profiler hängts ut i media för att de köpt sex av unga kvinnor och flickor. 

"Det pratas sällan om de pojkar och unga män som utnyttjas i prostitution men de finns och gruppen är betydligt större än vi tror.

De har vitt skilda bakgrunder där den ene kan komma från en välbärgad familj boende i en pampig villa medan den andre försöker överleva på stadens gator där han på nätterna sover i ett parkeringsgarage".

https://www.svt.se/opinion/samhallet-ser-mellan-fingrarna-pa-prostituerade-pojkar

Madeleine Moberg ✍
 
❤ Swish +46734141706 Jag granskar makten, delar med mig av kunskaper och erfarenheter. Jobbar ständigt med att avslöja oegentligheter. Stötta gärna mitt dagliga arbete, tack och Gud Välsigne Dig! 🙏
 
Till top