Fakta om grisar för alla oinsatta. "De är mycket intelligenta och renliga djur som aldrig gör sina behov i närheten av sina sovplatser"..

Allmänt / Permalink / 0

Om grisar

 
"Grisar är kända för att vara sociala, nyfikna och intelligenta varelser med stor upptäckarlust och uppfinningsrikedom. Fria grisar ägnar en stor del av sin tid till att utforska sin omvärld med hjälp av sitt starka och känsliga tryne. Precis som hundar lever de i en värld av dofter. Att vara nyfiken är ett måste när man är en allätare som grisen, som måste vara hungriga på variation för att överleva. Grisar bökar och äter ungefär 75 % av sin vakna tid. Resten av tiden ägnar de bland annat åt att umgås med varandra och att bygga bo – vilket de är det enda klövdjuret som gör. Grisbon är välisolerade byggen som kan hålla en behaglig temperatur för nyfödda kultingar även i många minusgrader. Grisar är renliga djur som aldrig gör sina behov i närheten av sin sovplats. De svalkar sig genom att bada i vatten eller dy när de är varma, eftersom de inte kan svettas. Det syns verkligen hur de njuter av att ta ett svalkande bad. Och grisar är duktiga på att simma!"
 

Fantastiska fakta om grisar

🐷Grisar är mycket intelligenta. De anses vara smartare än hundar, och de är minst lika lättlärda, lojala och tillgivna.

🐷Grisar drömmer när de sover.

🐷Grisar är det enda hovdjuret som bygger bo. Vilobon till nattsömnen, och grisningsbon till ungarna.

🐷Grisar kan planera framåt genom att till exempel gömma mat för dominanta artfränder.

🐷Grisar har minst tjugo olika läten med olika betydelser, från ”jag tycker om dig” till ”jag är hungrig”, eller det hundlika varningsskallet. De skäller för att varna och grymtar för att hålla kontakt med flocken.

🐷Grisar kommunicerar också med ansiktsuttryck och kroppsspråk. Vildsvin kan resa ragg och kommunicera med svansen och öronen, något som knappt är möjligt för de grisar där aveln lett till gles päls, hängande öron och ihoprullad svans.

🐷Grisars främsta sinne är luktsinnet – liksom hundar lever de i en värld av dofter.

🐷Grisar är mycket renliga djur, som alltid håller toalettplatsen långt från mat- och sovplatserna om de kan välja.

🐷Grisar svalkar sig genom att bada i vatten eller dy när de är varma, eftersom de inte kan svettas.

🐷Grisar är duktiga på att simma.

🐷Grisar har ett rikt socialt liv med livslånga relationer till sina familjemedlemmar.

 
 
 
 
 
 M H kommenterade: "Din smutsiga gris han är kristen assyr"
 
 
 
Madeleine Moberg ✍
 
❤ Swish 0700460941 Jag granskar makten, delar med mig av kunskaper och erfarenheter. Jobbar ständigt med att avslöja oegentligheter. Stötta gärna mitt dagliga arbete. Tack på förhand och Gud Välsigne Dig! 🙏
 
Till top