"Illhan Omar anklagas för att återigen spä på antisemitiska fördomar i sin kamp om plats i kongressen".

Allmänt / Permalink / 0
 
Illhan Omar är 38 år och amerikansk politiker tillhörande "Minnesota Democratic–Farmer–Labor Party" är född i Somalias största stad Mogadishu som för övrigt är huvudstaden. Omar beskriver sig själv som intersektionell feminist dvs någon som vill uppmärksamma hur relationer av överordning och underordning skapas och upprätthålls i samspel mellan bl.a. ras/etnicitet, kön/genus, funktionsvariationer, klass, ålder, sexualitet och religion.
 
Illhan anklagas nu från judiskt håll för att sprida antisemtiska tankegångar bland sin partivänner. En annan demokrat, Antone Melton Meaux sätter press på Minnesota demokraten och kammade in 1,5 miljoner dollar på sin kampanj i Maj månad. Omar menar nu att väljarna inte ska och kan lita på Antone och påstår att han sitter i "knäet" hos sina donatorer vars pengar styr hans kampanj. Och menar också att flera av dessa givare är judar. Hon har också offentliggjort vissa judiska namn som Illhan menar är donatorer till Meaux.
 
Den amerikanska judiska kommitén fördömde Illhan Omars uttalande mot Antone Melton Meaux och kallade tilltaget för klandervärt. AJC (American Jewish Committee) fördömde Illhans utspel och att hon enligt de spär på antisemetistiska tendenser och tongångar bland sina åhörare.
 
 
"Illhan Omar har också anklagat pro-Israel American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) för att ligga bakom stöd till politiska krafter för att stödja den judiska staten. Hon tog "it's all about the Benjamin" som uttryck för det hon anklagar AIPAC att ligga bakom. Man menar att det är hög tid att hålla Omar ansvarig för sina olika utspel som pekar ut judar som måltavlor för rasism". 
 
 
 
 
 
American Jewish Committee [kəmiʹti]AJC, amerikansk judisk organisation grundad 1906
 
 
 
 
 
 
 
 
/Madeleine Moberg - ✍
 
❤ Swish +46734141706 Jag granskar makten, delar med mig av kunskaper och erfarenheter. Jobbar ständigt med att avslöja oegentligheter. Stötta gärna mitt dagliga arbete, tack och Gud Välsigne Dig! 🙏
 
Till top