Buddhistisk feminism är lika sekteristisk som mycket annat. Varför måste kvinnor in i förtrycket?

Allmänt / Permalink / 0
 
 
 
"The Buddha according to some Buddhist sources, devised a number of clever strategies to evade them. But even he seems to admit these were not always successful. And finally as we will see, both guild and sangha functioned in some ways as a modern bank".
 
 
 
Världen löper amok och avgudarna slåss om barn, kvinnor och makt. Männen har degraderats och tappat i fart. Utvecklingen har gått för långsamt helt enkelt. Vad göra? Feministiskt initiativ "goes buddha". Det var således ingen slump att Julia Roberts gjorde "eat, pray & love" som värsta goodwill filmen med alla ingredienser som sagor alltid haft. En "prins och prinsessa", samt den "goda fen" som i filmen var en liten gammal indisk man. Så fin, underbart, fantastiskt och alldeles otänkbar mer än i amerikansk tuggummifilm.
 
 
Film är inte verklighet, remember? Där man kan "tjäna" något (massor) gör man så också. Och det som såg så mysigt och inbjudande ut var också behäftat med fällor. Kvinnor är konsumenter och detta såg man på exempelvis Lindex AB för många år sen när man introducerade "lindexbibeln". Medelkunden var förstås en kvinna man skulle dupera och manipulera. När kvinnor började tjäna egna pengar blev de också måltavlor för mamons girighet. Kvinnor påtvingades lite snyggt nya måsten såsom "självförverkligandet" genom att konsumera resor, kläder och män. Det hette att man skulle "befrias från spisen" och vad hände? Nya "spisar" uppfanns som fjättrade kvinnorna ånyo. Men det såg vi inte.
 
Glöm som sagt aldrig bort att kvinnor numera har egen ekonomi och ska luras till köplusta. Sen ska hon förstås vara härligt andlig också. Och hur blir man "spirituell" då enligt buddhismen? Man mediterar i dagar, sitter tyst i månader och blir introvert och oerhört självcentrerad, vilket på sikt gör en människa smått galen. "-Det är saligare att ge än, att få" gäller knappast när man bosätter sig i små buddhistiska kollektiv styrda av män!
 
Och sen skulle man hetsa kvinnor att engagera sig mer i miljön än i sin egen avkomma. Och döttrar och söner övergavs av båda föräldrar i jämlikhetens namn. Flickorna förlorade sina mammor som hellre gjorde karriär och kände sig befriade spisen. Man uppfann microvågsugnen och snabbmaten. Männen drog även de bort från kids och familj. Nu gällde "egot" framför allt. Man skulle gå på "pilgrimsfärd" i sin egen vanmakt och jaga skuggorna. My gosh!
 
Det får kosta hur mycket som helst när sluga maktfullkomliga män i tjusiga kostymer får bestämma. Många själar är vilsna och då dyker mamon upp och erbjuder "frälsning på burk eller genom yoga, mindfulness och tempelbesök". Du blir inte fri utan precis tvärtom. Allting handlar om att ersätta den levande Guden och hans son, Jesus Kristus. Du vet man härmar för att stjäla själar!
 
 
"Brist på jämlikhet Bristen på jämlikhet/jämställdhet är ifrågasatt i många buddhistiska länder i Sydost-asien och i visa buddhistiska kretsar i västvärlden. Det kan man se här i väst. För i regel är det männen som vill styra, och som vill hålla föredrag/förläsningar osv medan det är kvinnorna som i regel håller ordningen och stöder Sanghan ekonomiskt. Utan dem så skulle Sanghan gå i konkurs."
 
Inte ens en bok kan man komma på själv. Bibeln ska antingen urvattnas (svenska kyrkan) eller stjälas. Lika illa if you ask God!
 
Satan kan inte nyskapa. Bara imitera och göra billiga replica eller åstadkomma kaos i människors kaosartade själar. Buddhism är också det en religion där några styr många andra. Små kollektiv som i första anblicken verkar så "spirituella", men under ytan då? Och det mest andliga du kan göra är att ta hand om barn, behövande och dig själv i sund form förstås. Människor jagar upplevelser så till den milda grad att de förlorar sig själva på kuppen. "Det är synd om människan, men mest synd är det om den som förvirrar sig bort i sin egen labyrint". 
 
"Dhammananda har skrivit omkring 40 böcker som finns på engelska med titlar som Women and Buddhism och Thai women and Buddhismen. Att vara en banbrytare som Dhammananda och leva som en bhikkhuni i en mer eller mindre fientligt inställd omgivning kräver inte bara mod utan ekonomiska resurser".
 
 
 
 
Till top